Finala primului Curs de Dezvoltare Liberă

picture-021picture-039picture-045

Astăzi am încheiat oficial prima ediție a Cursului de Dezvoltare Liberă, în Universitatea Politehnica din București. Colegul meu, Alex Juncu a scris deja despre ce a însemnat cursul, din punctul de vedere al cursanților.

Să organizăm CDL a fost deopotrivă plăcut dar și dificil. Am avut ședințe de brainstorm, ședințe de discuții, ședințe pe irc… listă internă publică (oscdc-org), listă internă privată (cdl-internal), listă cu studenții publică (cdl-studenți). Am avut site, blog, calendar, twitter, repo de git pentru prezentări. Am avut proiecte (mai mult despre ele într-un post viitor), instanțe de trac + svn pentru ele. Am făcut poze și mini-filme.

Ce aș vrea să adaug ar fi o trecere în revistă a persoanelor implicate în acest proiect ROSEdu.  Ordinea aleatoare.

Alex Juncu – promovare pe toate canalele posibile, idee faină de cadou de final, motivare.

Mihai Maruseac: promovare, site, blog, îndrumător echipă; a încercat o dată să țină singur toate prezentările unui curs chiar.

Andrei Soare – energie, implicare; feedback, motivare.

Răzvan Deaconescu: ce s-ar mai putea spune despre el, decât că a dat cât a avut și peste.

Andrei Buhaiu – latura veselă a ședințelor, îndrumător echipă; om de bază.

Lucian Grijincu – energie, implicare, scripting; a făcut istorie consultând toate orarele pentru a invita la interviu studenții chiar în intervalele orare în care nu aveau cursuri/laboratoare.

Vlad Dogaru – prezentare originală de Vim; nu se știe dacă a convins, dar sigur a speriat.

Tibi Turbureanu – latura liberă și puternic susținătoare a conceptelor din spatele cursului. Alături de Laurențiu Dascălu și Marius Latu au făcut Ceata partener pe cinste la organizarea CDL.

Au susținut și prezentat la CDL și Mircea Bardac (the git and more guru) și Sergiu Iordache. Foarte plăcută a fost și prezența lui Andrei Pitiș (resursa nelimitată de povești din experiența în free software și nu numai) și Adrian Ber (prezentare open inedită).

Parafrazându-l pe Răzvan la închiderea CDL, „sperăm ca studenților să le fi plăcut cursul la fel de mult cât nouă ne-a plăcut să-l organizăm”. Totodată, acesta este doar începutul: sperăm ca la anul să-l ținem din nou, iar inițiativa să prindă și la alte universități din țară.

LE: prezentarea lui Răzvan.


6 Responses to “Finala primului Curs de Dezvoltare Liberă”

 1. Blog CDL - ROSEdu  [...] să le acopere. O prezentare a asistenților implicați activ în organizarea cursului găsiți la Alex Eftimie. Singura completare pe care trebuie să o aducem [...]

 2. Time out of CDL « Changing the world  [...] CDL găsiți o descriere completă a fiecărei sesiuni, alte informații pe bloguri aveți la Alex3f și la AJ, probabil în viitor fiind și mai [...]

 3. Laura  Good job! :D
  Ne gândim la cdl2.0? :P

 4. Alex  @Laura: desigur! abia aștept.

 5. Vlad  Stai mah… pe cine am speriat? Tu mi se pare ca nici nu ai fost de fata la prezentarea despre vim. What gives?

  Vlad

 6. admin  Nu am fost, dar nu sunt singurul care a surprins următoarea fază: o studentă scria ceva în gedit. Când s-a apropiat un asistent de calculatorul ei, a trecut repede repede în vim :)

Leave a Reply