Nu-mi place de tine, București

Veneam cu 41 (nici măcar 42) și mă gândeam: nu-mi place de tine, București. Nu-mi place că aici când plouă nu miroase a ploaie – miroase a praf ud. Nu-mi place că aici lumea se înjură și se disprețuiește fără alt motiv decât că unii au mai mult decât alții, unii fură mai mult decât alții, unii epatează mai mult decât alții. Nu-mi place că aici bădăranii decorează autobuzele cu grohăituri și ritmuri de manele. Nu-mi place că oamenii sunt triști, nu au speranță și sunt lipsiți de Dumnezeu. Nu-mi place că mi-au lipit ditamai bannerul în fața bisericii pentru o campanie de doi lei.

24052009Nu-mi place că valoarea se măsoară în capacitate cilindrică sau silicon. Nu-mi place că și de oamenii care merită prețuiți, bucureștiul mă ține departe – alege orice două puncte pe o hartă a metropolei: distanța? minim o oră. Prin praf, manele, tristețe, bădărănie, căldură, nervi, disperare.

Nu-mi place de câini, șantiere și muncitori lipsiți de chef. De cozi, de îmbulzeală, de taximetriști puși pe jecmăneală. De șmecheri.

Nu-mi place de tine, București.


6 Responses to “Nu-mi place de tine, București”

 1. Lucian  http://www.youtube.com/watch?v=rjMZb169U_s

 2. spyked  Mai pune câinii și șantierele și imaginea e cumva completă.

  Ciudat e că același București e original, in a really twisted way. În câte orașe mai vezi prost gust și cultură la un loc? (vezi TNB, Lipscani etc.)

 3. Alexandra  Peste tot e la fel (cel putin de unde vin eu):poluare, prost gust, silicon, cai putere fara numar, oamnei ingamfati. Este normal ca acestea sa aiba o densitate mult mai mare pe mentru patrat aici deoarece este capitala, cel mai important oras din punct de vedere economic, si tot ceea ce se numeste coruptie, tinde sa migreze aici. De la coruptie deriva apoi si toate celelalte.

 4. pie  La TNB vezi cultura, si sus “pe” TNB, numai oameni dubiosi care nu au nici o legatura cu ce se intampla inauntru. Hai sa ne dam cu faina pe fata, un ruj negru, 3-4 piercinguri ca asa e “misto”, ne lasam netunsi si nebarbieriti si suntem in mijlocul culturii si civilizatiei.

 5. sana  Imi place cum expui ideile :-D .

 6. Raluca Dobre  legat de TNB…mi-am dus varul si un prieten acolo azi noapte pe la ora 12 si ceva pt 1 data, au ramas socati…oamenii aia care-si pierd secunde din viata pe acolo sunt normali in anormalitatea lor…dar sincer mi-e mila de ei…le lipseste puterea propriului eu sau daca cu adevarat sunt ei atunci traim intr-o lume horror…imi citez varul:” aici toata lumea e trista , pana si muzica e dramatica am venit vesel plec trist…tot ce am putut sa fac a fost doar o barfa uimita de originalitatea fictiva in care traiesc tinerii astia”.
  Problema Romaniei este abundenta de contraste…nici cu trantorii paraziti ai societii de la terasele din Herastrau nu sunt de acord dar nici cu tinerii de pe TNB…doar in Romania e posibil ca un manelist sa devina fun rock si invers…trist.

Leave a Reply