Ce avem la cină?

Acum că a trecut și penultima sesiune din ultimul an de facultate, iată sunt cele două proiecte la care am lucrat în timpul liber; care timp deși nu a fost mult, a existat (C3 nu e așa de crimă pe cât mă așteptam, myth busted).

Primul este unul personal, are legătură și cu lucrarea de licență, deocamdată nu public cod, spun doar că se prevede o aplicație măricică Python construită peste o bază de date SQLite, folosind sqlobject, GTK+, goocanvas, reportlab și mulți alți clopoței și fluierași. Am ajuns să fac – printre altele – widgets (prietenii știu de ce spun asta), și sper ca pe măsură ce o dezvolt să mă familiarizez cu aceste tehnologii. E o provocare să o construiesc și să o dezvolt și totodată o distracție.

Cel de al doilea proiect căruia i-am acordat mai mult timp în ultima perioadă, este portarea World of USO din PHP în Python – Django. Am luat alături de Vlad și Sergiu această decizie, deoarece nu eram mulțumiți de starea codului actual al WoUSO (prea multe contribuții de la persoane diferite, stiluri și abordări diferite); ca să rezum, era greu de dus mai departe, îmbunătățit. De ce Django? Pentru că Django e fun, prea multă lume l-a vorbit de bine ca să nu-l încercăm. L-am încercat și a dat roade: în două săptămâni am reușit să implementez o versiune de bază care acoperă aproape trei sferturi din funcționalitatea jocului. Tocmai am primit mail de la Vlad(um), este dispus să aloce timp, cred că vom face treabă bună în continuare :D .

WoUSO este unul dintre proiectele propuse pentru dezvoltare echipelor la Cursul de Dezvoltare Liberă. Mai multe detalii vor fi publicate pe site-ul cursului. Pot doar să lansez doar un zvon că s-ar putea să lucrăm la un modul WoUSO pe acel site care începe cu feis și se termină cu buc.

Dacă citești aici și te interesează unul dintre django, python sau wouso, nu fi timid, dă un mail. Ne-ar plăcea să te alături echipei :) .

Cam atât. Programming must be fun. Sunt limbaje precum chitonul care fac programarea frumoasă, părerea mea.

Links:

http://dev.rosedu.org/wouso/wiki/DjangoPort

http://wouso-django.rosedu.org/ (cont alex:alex)


5 Responses to “Ce avem la cină?”

 1. Mihai Maruseac  Mai ales când scrii un compilator de Verilog în Python e foarte frumoasă programarea. Serios :D

 2. Laura  Aşteptăm îndeaproape detalii despre îmbunătăţirea WoUSO :D !

  Şi despre lucrarea ta de licenţă :)

 3. Iulia  Tind sa cred ca faci o treaba foarte buna! Bravo! Spor la treaba!
  Si, noi, profanii, asteptam si ceva din care sa putem trage concluzii ceva mai elaborate:-” :-”

 4. Andrei  “Life is short, you need Python!”

  Chiar ma intrebam de ce nu treceti WoUSO in Python.

  Am aruncat un ochi peste cod. Relativ ok, nu e tocmai Pythonic si nu prea respecta stilul Django de a face lucrurile dar merge pentru inceput.

  Are nevoie de refactorizare masiv!

  Spor!

 5. Alex  @Andrei: e nevoie de bețe și degete, orice review e binevenit. Am mai aranjat lucrurile cu vladum zilele ăstea. Clar mai e mult de lucru.

Leave a Reply