Politehnica în anul 2010 (fost: se fură și se dă în cap în poli)

Am primit următorul mesaj pe mai multe dintre grupurile pe care sunt înscris. Deși este destul de tensionat, evident influențat de evenimente, reflectă o realitate urâtă.

Deși afectează imaginea universității, decid să îl public, în așteptarea unei reacții oficiale.

Adaug la acest mesaj faptul că săptămâna trecută, unui coleg i-a fost furat laptopul dintr-o sală din facultate.

Buna

Pentru cei care nu ma cunosc, sunt studenta in anul 3 la Facultatea de Automatica si Calculatoare din cadrul UPB. In data de 4 martie 2010 eram la un curs in sala ec105. In timpul pauzei, la ora 18:00 am iesit 5min din sala si am facut marea greseala sa-mi las geanta in banca: cand m-am intors, nu mai era. Nici a mea, nici a colegei de langa mine, deci cineva a furat din sala, in timpul cursului, doua genti voluminoase, fara ca nimeni sa faca observe nimic suspect. I-am intrebat pe cei din jur (era un amfiteatru de 300pers plin) si mi-au spus ca au vazut o tipa blonda, slaba, nu f.inalta, care a umblat pe acolo, a cautat ceva si a plecat.

Dupa acest incident am aflat ca s-a intamplat acelasi lucru in timpul unui alt curs, cu doar o zi in urma: aceeasi persoana a procedat la fel si nimeni nu a facut nimic.

Avand in vedere faptul ca mi s-a furat tot (toate actele de identitate si de la facultate, bani, card, telefoane, inclusiv ochelarii de vedere care erau pe banca), am chemat politia sa ne ajute. Cand acestia au ajuns, ne-au spus ca noi suntem inconstiente deoarece s-a intamplat acelasi lucru cu o zi inainte si in luna ianuarie o studenta a fost violata intr-o sala din holul EG.

Am asteptat 4h un echipaj de politie sa vina sa ia amprente si sa ne dea o dovada a faptului ca noi nu mai avem niciun act, dar acest lucru nu s-a intamplat nici pana la aceasta ora; speram ca maine sa vina cineva sa faca acest lucru. Cum, din pacate, probabil pentru noi nu se va mai face nimic, as vrea ca macar altii sa nu repete greseala aceasta: nu va mai lasati nimic in pauze pe masa, se fura!!! aveti grija, cineva s-ar putea sa va dea in cap in campusul din Politehnica!!!

Daca in cursul zilei de maine/saptamana urmatoare vedeti (in special in zona Facultatii de Automatica si Calculatoare) o fata care corespunde descrierii de mai sus, va rog sunati de urgenta la politie (in 2 zile consecutive a furat din aceeasi sala). Se pare ca sunt multi drogati prin campus care fac asta si au fost raportate multe incidente.

Va rog trimiteti acest mail pe toate grupurile din poli pe care le stiti: doar din ignoranta nu se face nimic si astfel de incidente se intampla in continuare!!!

A.


One Response to “Politehnica în anul 2010 (fost: se fură și se dă în cap în poli)”

  1. Se întâmplă în Poli (2 sau x+2) « A symmetry of imperfection    [...] acolo dar îmi permit aici să zic că la un mesaj ca cel pe care l-a dat Ana (îl puteți vedea la Alex) comportamentul de tip troll nu este justificat (nu dau exemple pentru că mi-e scârbă de [...]

Leave a Reply