De ce computer science? Partea a treia

Și cea din urmă, Facultatea.

Generala am terminat-o ca programator BASIC, liceul ca programator PHP, facultatea … imediat.

Încă din primele zile de Calculatoare, am văzut că să am propriul CMS, nu e chiar atât de cool. Mihai, de exemplu, avea propriul MMORPG; fiecare dintre colegii cu care îmi petreceam timpul știa câte ceva cool. Vlad părea că știe mai multe decât proful de USO, când începea să dea din gură despre personalități din Computer Science. Și nu știam aproape de loc vorbi engleză. Și nu citeam slashdot și credeam că xkcd e typo.

La USO aveam ubuntu în laborator, erau chiar CD-uri pe care le puteam lua acasă. Din al doilea semestru, am făcut GNU/Linux (Ubuntu) sistemul de operare principal. Și nu m-am uitat înapoi :) . După cursul de USO, am rămas cu două lucruri: Linux e cool și Linux e free pentru că dezvoltat deschis de către voluntari. Din dorința de a da ceva înapoi comunității, și pentru că erau la îndemână, am început să contribui cu traduceri. Și am făcut asta destul de mult timp, unii chiar râdeau zicând că “Alex nu scrie cod, Alex face traduceri”.

Am fost acolo când ROSEdu prindea contur*) și am participat sub la diverse activități de-a lungul timpului: ca programator al WoUSO, organizator Ubuntu Install Fest, coordonator al Cursului de Dezvoltare Liberă, responsabil cu prezența web (pasiune veche). Am intrat în Echipa Ubuntu România și Grupul pentru Software Liber. Abia în primul an de master am aplicat și participat la Google Summer of Code, dând astfel înapoi comunității FOSS și cod, nu numai traduceri :) .

În facultate am învățat (din nou, de data asta bine, fără influențe ++) C. Apoi Java și câte ceva din alte limbaje. Prin anul 4 am ales Python ca limbaj de bază. Am rezolvat o groază de teme și am luat habar de computer science.

Au venit vremurile cool, cu domeniu prenume.nume.ro, cu linkedin, CV și facebook.

Acum termin masterul de securitatea rețelelor informatice complexe. Lucrez pentru mine: programez, administrez, documentez, coordonez, plănuiesc și fac asta cu plăcere.

-

Nu am o concluzie pentru această mini-serie; un clișeu de genul: “follow your dream”, nu-și are rostul – habar nu aveam în clasa cincea ce-i ăla inginer în calculatoare și ce face un astfel de om. În plus, acesta nu este un sfârșit, ci doar un punct intermediar, o piatră de hotar :) .

Thanks for reading.


7 Responses to “De ce computer science? Partea a treia”

 1. Mihai Maruseac  Nu e chiar piatră de hotar, e doar un status cu starea actuală :) Ca să știi mai târziu ce planuri/gânduri aveai acum și cum ai evoluat între timp. Și ca să nu uiți :)

  Also, ai uitat o notă de subsol :)

 2. Alex Eftimie  *) Nu am fost la primele 2 întâlniri, când se discuta numele, logo, forums și obiective. Am fost imediat după, prin CSpay și WoUSO, atunci când echipele lor s-au reunit și au format ROSEdu.

 3. mihai  mi-a facut placere sa citesc aceasta scurta istorie a inginerului alex eftimie :) .
  foarte tare, nici nu imi vine sa cred ca am trecut prin atatea in facultate.
  happy time

 4. Traian  Alex chiar facea traduceri. :) )
  Acum scrie aplicatii super. (no irony) GG dude.

 5. vlad  Foarte tare. Bravo pentru tot ce ai realizat pana acum, bafta in continuare si felicitari pentru textul asta. Sper sa motiveze cat mai multi elevi sa aiba rezultatele tale.
  Succes!

 6. Alex Eftimie  Vlad, mulțumesc pentru cuvintele de încurajare. M-am grăbit să termin seria și am sărit peste multe lucruri importante legate de facultate, precum contactul cu oameni tineri și pasionați precum tine sau Răzvanii, pot spune fără teamă modele.

  La fel am uitat de experiența de asistent asociat (în anul 3), sau de activități extracuriculare, precum Poli 2.0 sau Planeta CS. Ce bine totuși că parte dintre aceste lucruri sunt descrise pe blog, iar pentru restul mai este hârtie ca să scriem :) .

 7. denisa90  @Mihai Maruseac wtf ?

Leave a Reply